در بابِ دغدغه های مهاجرت: از کجا بفهمیم هزینههای زندگی در ینگه دنیا دقیقاً چقدر است؟
این روزها کمتر کسی هست که به مهاجرت فکر نکرده باشد، یعنی اگر بوده باشد هم با این افزایشهای اخیر نرخ دلار و تاثیرش بر قیمتها، حتماً برای چند دقیقه هم که شده به فرار، نه ببخشید، به مهاجرت فکر کرده است. صد البته که فرایند مهاجرت و اخذ ویزا پیچیدگی ها و هزینه های زیادی دارد، اما برایند سود و زیانی که در این فرایند نصیب فرد می شود، در بسیاری از موارد او را مصمم به مهاجرت می کند.
بعد از هدفِ مهاجرت (اصلاً چرا برویم؟) تعیینِ مقصد (خب حالا کجا برویم؟) از مهمترین سوالاتیست که ذهنمان را درگیر میکند:
کجا برویم که آینده بهتری در انتظارمان باشد؟ که از عهده مخارج زندگی برآئیم؟ از رفتن پشیمان نشویم؟ یا اصلاً کجا برویم که آسمانش خوشرنگتر باشد؟
- راهِ دمِ دستی پاسخ به این سوالات، پُرسوجو از دوستان وآشنایان است که به تنهایی روش قابل اعتماد و استنادی نیست.
- راه دوم امّا، بررسی آمار و ارقام مربوط به معیارهای کیفیت زندگی در کشورهاست که روش موثقتری برای انتخاب مقصد مهاجرت است.
یک سایت خیلی مفید و کار راه بنداز در این زمینه است.
این سایت بدون اینکه شما را درگیر تحلیلهای طولانی و پیچیده علمی کند، به شما اطلاعات جامع و به روزی درباره هزینه های جاری زندگی در بسیاری از کشورها می دهد
(از قیمت شیر و تخم مرغ و لباس گرفته تا کرایه تاکسی و اجاره خانه و…).
🔘 جالبتر اینکه می توانید هزینه های جاری زندگی در کشور مورد نظر را با قیمتهای فعلی ایران مقایسه کنید. اطلاعات این سایت توسط کاربران بروزرسانی میشود.
🔘علاوه بر قیمتها، میتوانید شرایط بهداشت، میزان ترافیک، وضعیت بزهکاری و بطور کلی کیفیت زندگی ( که معیارها و فرمولهای محاسبات آن در سایت قید شده) در دو شهر دلخواه -مثلاً تهران و نیویورک- را مقایسه کنید.
☑نشانی کامل وبسایت:
https://www.numbeo.com/cost-of-living/
پی نوشت:
داشتم در این سایت صفحه شاخصِ ترافیک را میخواندم که چشمم به نام ایران در صدرجدول افتاد. ابتدا گمان کردم که از روی آی پی کامپیوترم مکان را تشخیص داده و نام ایران را آورده، اما با دقت به ارقام و شاخصها متوجه شدم که نه خیر!
طبق معیارهایی مثل مدت زمان اتلاف وقت در ترافیک و تولید گاز دی اکسید کربن و…(فرمولها در سایت موجود است و البته دقت و صحت علمی آنها محل تردید است)، ایران از بین 62 کشور موجود در فهرست رتبه اول را به خود اختصاص داده است! علی برکت الله 🙂
🖋نوشته: فائزه محرر درخشنده